De drie mannen sloegen hun slag op boten in het Gat van Seveningen.
Volledig scherm
De drie mannen sloegen hun slag op boten in het Gat van Seveningen. © Schinkel

Cel- en werkstraffen geëist voor diefstal uit tientallen boten in Gat van Seveningen

Tientallen booteigenaren zijn de dupe van drie helers uit IJsselmuiden en Kampen. Dat stelt het Openbaar Ministerie. Eén van de drie zou vervolgens bij het Pieter Zandt College hebben ingebroken. Hij hoorde dinsdag 10 maanden cel tegen zich eisen, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

 1. Gemist? Jaloersmakende opraapwagen in Lelystad en laatste telefooncellen verdwijnen in Apeldoorn
  Jouw regionieuws

  Gemist? Jaloersma­ken­de opraapwa­gen in Lelystad en laatste telefoon­cel­len verdwijnen in Apeldoorn

  Het is de natte droom van iedere boer of loonwerker: de Schuitemaker Rapide 7800 tridem. De opraapwagen is sinds kort op de markt en de 26-jarige Jeroen uit Lelystad heeft de wagen al achter de trekker gehad, tot jaloezie van menig agrariër. Dit verhaal was één van de meest opmerkelijk verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Nieuwe rol voor burgemeester Koelewijn als ‘shopguide’ in zijn eigen Kampen
  PREMIUM
  video

  Nieuwe rol voor burgemees­ter Koelewijn als ‘shopguide’ in zijn eigen Kampen

  Mocht Bort Koelewijn na zijn burgemeestersambt op zoek moeten naar een nieuwe baan, dan kan hij zo aan de slag als stadsgids in zijn eigen Kampen. Als een volleerde gids laat hij op deze snikhete vrijdagochtend tijdens een ‘shoppingtour’ zijn favoriete plekjes in de Hanzestad zien. ,,Ik vertel graag, en als ik er aan kan bijdragen dat er over Kampen geschreven en gesproken wordt, werk ik daar graag aan mee.’’