Volledig scherm
Emma Erisman nam de cheque in ontvangst voor Kind en Groei. Deze stichting doet onder meer onderzoek naar het Temple Syndroom wat Emma heeft. © Janet Neervoort/Onderdijks Run

Cheque van 1500 euro voor Emma uit Kampen

De Onderdijks Run in Kampen heeft vandaag 3000 euro opgeleverd voor goede doelen. De Stichting Kind en Groei en de Veluwse Wensambulance kregen elk een bedrag van 1500 euro.

Het bedrag was hoger dan voorgaande jaren toen hooguit 500 euro naar goede doelen is gegaan. Dit jaar lag het aantal deelnemers een stuk hoger dan voorheen. Op de lijst stonden 735 namen, honderd meer dan in 2018. 

In 2014 was de eerste Onderdijks Run, een hardloopevenement door de Kamper nieuwbouwwijk Onderdijks. Dit jaar was voor het eerste het natuurgebied rond de bypass van de IJssel in het parcours opgenomen. Elke kiest de organisatie een goed doel waar geld naar toe gaat, na aftrek van kosten voor het evenement. Dit jaar ging geld naar Kind en Groei voor onderzoek naar onder meer het zeldzame Temple Syndroom. Een meisje van 7 uit Onderdijks is een van de vijftig kinderen in Nederland van wie bekend is dat ze deze ziekte heeft. Ze opende zaterdagmiddag de Kidsrun van het hardloopevenement.

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.