Volledig scherm
Emma Erisman nam de cheque in ontvangst voor Kind en Groei. Deze stichting doet onder meer onderzoek naar het Temple Syndroom wat Emma heeft. © Janet Neervoort/Onderdijks Run

Cheque van 1500 euro voor Emma uit Kampen

De Onderdijks Run in Kampen heeft vandaag 3000 euro opgeleverd voor goede doelen. De Stichting Kind en Groei en de Veluwse Wensambulance kregen elk een bedrag van 1500 euro.

Het bedrag was hoger dan voorgaande jaren toen hooguit 500 euro naar goede doelen is gegaan. Dit jaar lag het aantal deelnemers een stuk hoger dan voorheen. Op de lijst stonden 735 namen, honderd meer dan in 2018. 

In 2014 was de eerste Onderdijks Run, een hardloopevenement door de Kamper nieuwbouwwijk Onderdijks. Dit jaar was voor het eerste het natuurgebied rond de bypass van de IJssel in het parcours opgenomen. Elke kiest de organisatie een goed doel waar geld naar toe gaat, na aftrek van kosten voor het evenement. Dit jaar ging geld naar Kind en Groei voor onderzoek naar onder meer het zeldzame Temple Syndroom. Een meisje van 7 uit Onderdijks is een van de vijftig kinderen in Nederland van wie bekend is dat ze deze ziekte heeft. Ze opende zaterdagmiddag de Kidsrun van het hardloopevenement.