Chinese chocoladeletters bij Kamper chocoladefestival

videoEr is livemuziek, voorbijgangers worden getrakteerd op een chocolaatje - gepresenteerd door een mevrouw met een enorme cacaoboon op haar hoofd- en het orkest van Wie Bin D’r Uut kkomt ‘Lang Zal Ze Leven’ spelen voor chocolatiers Roel en Sylvia van Gelder; nee, geruisloos gaat het jubileum van chocoladehandel De Swaen in de Oudestraat zaterdag niet voorbij. 

Het vijfjarig bestaan van de winkel wordt uiteraard gevierd in de winkel zelf, maar ook in Galerie Lus schuin tegenover De Swaen. ,,Deze ruimte is een beetje te smal voor de open dag’', wijst chocolademaker Roel van Gelder rond in zijn winkel waar de bezoekers zich zaterdagmiddag verdringen en verlekkeren aan het kleurrijke chocoladewerk. ,,Dus ik ben bij Galerie Lus geweest en gevraagd of ik daar de ruimte ook mocht gebruiken.’’

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.