Twee auto's, waaronder deze politiewagen, werden in Kampen vernield door tientallen dakpannen die naar beneden waren gegooid
Volledig scherm
Twee auto's, waaronder deze politiewagen, werden in Kampen vernield door tientallen dakpannen die naar beneden waren gegooid © Stefan Verkerk

Cocktail van drank, drugs en medicijnen veroorzaakte psychose van de ‘dakpangooier’ in Kampen

De man die afgelopen zomer in de binnenstad van Kampen politiemensen vanaf een dak bekogelde met dakpannen, verkeerde in een psychose die werd veroorzaakt door een combinatie van medicijngebruik, drank en drugs.

3 reacties

 • Jan Veenstra

  1 jaar geleden
  Volgens deskundigen is hij door een manisch psychotische stoornis volledig ontoerekeningsvatbaar. Ineens wist kort na het gebeuren nog wel wat er was gebeurd. Volgens mij wist volledig wat hij deed, tenzij hij zich Jezus voelde en van het dak wilde vliegen. Maar goed, hij krijgt een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur opgelegd en de schade hoeft hij niet te vergoeden. Ik wens alle slachtoffers veel sterkte met verwerken van de uitspraak.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Hij krijgt dus gewoon geen straf opgelegd. Kijkt zo’n rechter nooit in de spiegel?
 • A. Wijna

  1 jaar geleden
  Alle aandacht voor een verdachte lees ik wel. Slachtoffers staan weer buitenspel en moeten maar zien hoe de schade verhaald kan worden.