Volledig scherm
PREMIUM
Weinig kraampjes en niet al te veel publiek tijdens de Kamper Ui(t)dagen. Op 25 juli was dat vooral vanwege het warme weer. © Henri van der Beek

Concept Kamper Ui(t)dagen aan herziening toe

Grote gaten tussen de rijen kramen, nauwelijks nog grote evenementen er omheen en bepaald geen overvolle Oudestraat waar je over de hoofden kunt lopen; de Kamper Ui(t)dag anno nu haalt het niet meer bij die van pakweg twintig jaar geleden. Is het concept niet eens aan vernieuwing toe? Ja, leert een rondgang langs de organisaties die betrokken zijn bij het evenement. Maar tussen droom en daad staan hoge kosten, een beperkt budget, regels en gebrek aan draagvlak bij ondernemers.

„De Ui(t)dagen trekken inderdaad geen drommen mensen meer. We zitten er ook al een paar jaar over na te denken hoe het anders kan”, zegt voorzitter Fré Helleman van Ondernemersvereniging Kampen (OVK), onder wiens vleugels de Kamper Ui(t)dagen vallen.

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.
  2. Gemeente Kampen prijst Schuttersgilde rond aanwijzen carbidschietplekken

    Gemeente Kampen prijst Schutters­gil­de rond aanwijzen carbid­schiet­plek­ken

    De gemeente Kampen zet steeds vaker het Schuttersgilde in als overlegorgaan tussen schutters en eventuele bezwaarmakers tegen carbidschietplekken in hun omgeving. ,,Hun grote kracht is dat ze makkelijker toegang hebben tot de individuele schutters’’, aldus burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Kampen over het gilde. ,,Gemakkelijker dan wanneer wij het als gemeente of ik als burgemeester dat doen.’’