Volledig scherm
PREMIUM
Weinig kraampjes en niet al te veel publiek tijdens de Kamper Ui(t)dagen. Op 25 juli was dat vooral vanwege het warme weer. © Henri van der Beek

Concept Kamper Ui(t)dagen aan herziening toe

Grote gaten tussen de rijen kramen, nauwelijks nog grote evenementen er omheen en bepaald geen overvolle Oudestraat waar je over de hoofden kunt lopen; de Kamper Ui(t)dag anno nu haalt het niet meer bij die van pakweg twintig jaar geleden. Is het concept niet eens aan vernieuwing toe? Ja, leert een rondgang langs de organisaties die betrokken zijn bij het evenement. Maar tussen droom en daad staan hoge kosten, een beperkt budget, regels en gebrek aan draagvlak bij ondernemers.

„De Ui(t)dagen trekken inderdaad geen drommen mensen meer. We zitten er ook al een paar jaar over na te denken hoe het anders kan”, zegt voorzitter Fré Helleman van Ondernemersvereniging Kampen (OVK), onder wiens vleugels de Kamper Ui(t)dagen vallen.

  1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
    PREMIUM

    GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

    De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.