De verkeerspolitie heeft op de N50 in Kampen donderdagmiddag een kleine 20 duizend euro aan belboetes uitgedeeld.
Volledig scherm
De verkeerspolitie heeft op de N50 in Kampen donderdagmiddag een kleine 20 duizend euro aan belboetes uitgedeeld. © Politieteam Verkeer Oost-Nederland

Controle op dodenweg N50, politie schrikt van resultaat: ‘Het is om te huilen’

met pollHet blijft belboetes regenen op de N50 bij Kampen. Het verkeersteam van Politie Oost-Nederland bekeurde gistermiddag in 2,5 uur tijd 55 bestuurders van een (vracht)auto voor het vasthouden van een telefoon. Dit aantal werd twee weken geleden ook al gehaald.

132 reacties

 • AW Klerk

  7 dagen geleden
  Kijk. Eens dat het niet kan. Afleiding heet dat. Maar grote ledpanelen met reklame. Die op de weg gericht staan. En verblinding veroorzaken. Dat moet ook verboden worden. Mensen met een koptelefoon op hun hoofd moet ook verboden worden. En de n50 moet verbreed worden. Dat laaste stuk voor kampen. Van uit Zwolle is levensgevaarlijk. Ze zeggen het wel Maar doen er niks aan. En bellen achter het stuur Je koopt al voor een paar euro een oortje. Voor een paar tientjes een carkit.
 • Dexter Morgan

  7 dagen geleden
  De pakkans moet gewoon omhoog: ik kijk weleens uit het raam thuis, naar straat en zie geregeld automobilisten langs komen die minimaal 30km/u rijden en zitten te appen. Je kind zou op dat moment maar plotseling oversteken, dan worden ze morsdood gereden. Want deze bestuurders zijn bezig met appen, dus voor honderden meters letten ze niet op. Maar ik heb nog nooit een staande houding gezien, meestal ontspringen ze de dans.
 • Rens Veer

  1 week geleden
  Heel snel een rijbewijs punten systeem invoeren, toestel inleveren welke na één week weer opgehaald kan worden.
 • PMAD Zeven

  1 week geleden
  Heel simpel. Heb jij je telefoon tijdens het rijden in je hand. Telefoon direct verbeurt verklaren en ook rijbewijs direct zonder pardon invorderen. Strafmaat voor de rechter. Onvoorwaardelijk gevangenisstraf van 4 maanden. Zonder ook maar één verzachtende omstandigheid. Ik weet dat dit knalhard is maar diegene die dit regelmatig doet . Is dit de manier op dit op een heel harde manier af te leren.
 • Jo Siersma

  1 week geleden
  Zorg dat er softwarematig niet meer tijdens het rijden met de telefoon in fe hand hebeld kan worden.