Volledig scherm
Een van de bedrijfsvoertuigen waarbij werd ingebroken in Kampen. © Politie Kampen

Criminelen slaan toe in Kampen: elf auto-inbraken in één nacht

In Kampen zijn afgelopen nacht maar liefst elf auto-inbraken gepleegd. De politie noemt het een ‘dieptepunt’ in de inbraakgolf waar de stad de afgelopen week mee te maken kreeg.

Volgens de politie gaat het met name om inbraken in bedrijfsvoertuigen. Afgelopen nacht was het raak in de omgeving van het Burgemeester Berghuisplein, de Wortmanstraat en het Engelenbergplantsoen. 

Bij vrijwel alle inbraken werd door de daders dezelfde werkwijze gehanteerd: een ruit werd ingeslagen waarna in het voertuig werd gezocht naar waardevolle spullen. Bij de inbraken werd voornamelijk gereedschap weggenomen. Ook zijn er tankpassen gestolen waarmee vervolgens voor grote bedragen is getankt. 

Navraag bij de politie leert dat de inbraakgolf in Kampen begon op woensdag 10 april, toen vijf inbraken werden gemeld aan het Burgemeester Berghuisplein, het parkeerterrein nabij het stadhuis. Een dag later was het raak aan de Maten en aan de Constructieweg. Met de elf inbraken van afgelopen nacht staat de teller nu na vier dagen op achttien.

De politie heeft de zaken in onderzoek. Via social media worden getuigen opgeroepen zich te melden.