De echte kracht van geroemde Trekvaartzone in IJsselmuiden is de natuur die er al was

Voor de tweede keer in een half jaar tijd is de Trekvaartzone in IJsselmuiden genomineerd voor een landschapsprijs. Wat maakt dit stukje natuur langs nieuwbouwwijk Het Meer nu zo bijzonder?

Ja, hij komt best wel vaak in het bosje om de hoek. Een hut bouwen, klimmen, kikkers en padden zoeken. Nee, in het water is hij nog niet gevallen. ,,Maar de hond wel’’, roept Melle van 9 enthousiast. In een paar zinnen brengt het zoontje van Suzan Hoekstra de aantrekkingskracht van de Trekvaartzone onder woorden. Zelf komt ze er dagelijks, zelfs meerdere keren per dag. Voor een mooi ommetje bijvoorbeeld met Moos, de gezinshond van zeven maanden. ,,Een cadeautje’’, noemt ze de Trekvaartzone op nog geen honderd meter van haar huis. ,,We hadden echt niet op zoiets gerekend toen we hier vier jaar geleden kwamen wonen.’’

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.