De twee beeldbepalende zwarte populieren bij het Zalkerbos gaan plat; ze zijn rot en leveren gevaar op voor het publiek.
Volledig scherm
De twee beeldbepalende zwarte populieren bij het Zalkerbos gaan plat; ze zijn rot en leveren gevaar op voor het publiek. © Foto Freddy Schinkel

De zeldzame zwarte populier van Zalk moet plat

De op een na dikste zwarte populier van het land staat in Zalk. Maar niet lang meer. De zeker 125 jaar oude en meer dan 6 meter in omtrek tellende loofdrager moet plat, zo heeft de gemeente Kampen besloten. De populier aan het Veerpad bij het Zalkerbos is rot van binnen en wordt net als zijn iets kleinere buurman voor 15 maart gekapt. 

  1. Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken
    PREMIUM
    Teruglezen liveblog

    Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken

    Ook zonder voetbal in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse viel er zaterdag genoeg te genieten op de amateurvelden. Zo speelde Go Ahead Kampen op eigen veld de kraker tegen DZC’68. De Kampenaren kwamen weliswaar op achterstand, maar stapten uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld. In dezelfde competitie – 1D – won CSV Apeldoorn van DOS Kampen, waardoor Go Ahead Kampen en de ploeg uit Apeldoorn gezamenlijk aan kop gaan. In 1E veroverde Heino dankzij een zege in de Sallandse derby de koppositie. Ook Hatto Heim en Batavia’90 boekten belangrijke driepunters. Lees en kijk alles nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.