Sail Kampen was een van de projecten die vorig jaar steun kreeg uit het Cultuurfonds Kampen: 7.500 euro.
Volledig scherm
Sail Kampen was een van de projecten die vorig jaar steun kreeg uit het Cultuurfonds Kampen: 7.500 euro. © Foto Freddy Schinkel

Deksel gaat van pot met Kamper cultuursubsidies

Wie plannen heeft voor een project of evenement op cultureel gebied kan vanaf vandaag een afspraak maken met Cultuurfonds Kampen om de mogelijkheden voor een subsidie af te tasten. Het fonds heeft 37.000 euro te verdelen.

Om kans te maken moet er sprake zijn van een vernieuwend project dat de cultuurdeelname in Kampen stimuleert. Ook moet het zich onderscheiden als het gaat om het streven naar samenwerking tussen instellingen, tussen amateurs en professionals en Kampen en IJsselmuiden. Daarnaast maken projecten een kans die Kampen en kernen als ‘een aantrekkelijke, bruisende en levende gemeente op de kaart’ zetten.

Website

Aanvragen kunnen tot 1 november worden ingediend via de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Dat is volgens woordvoerder Teun de Man van het Cultuurfonds Kampen omdat het PBC het fonds voor Kampen beheert. „Maar het is wel een potje, specifiek voor Kampen”, legt De Man uit. „Een groep van zes ambassadeurs van Cultuurfonds Kampen beoordeelt de inzendingen en geeft advies aan het PBC. Die worden eigenlijk altijd gevolgd. Het mooie van deze constructie is dat PBC ook zelf kijkt of ze het project wil steunen. Zo maken aanvragers kans om geld te krijgen uit twee potjes.”

Het subsidiebedrag dat wordt toegekend staat altijd in relatie tot de bedragen die organisatoren op andere manieren denken te innen. „Het kan niet zo zijn dat alleen het cultuurfonds betaalt”, aldus De Man.

Afspraak

Voor een afspraak kunnen organisatoren een mail sturen naar tdeman@home.nl of naar Leni van Ommen, l.vanommen@kampen.nl. Op de website cultuurfonds.nl is een overzicht te vinden van projecten in Kampen die de afgelopen jaren subsidie hebben gekregen.