Bij de steekpartij bij café Fatih aan de Oudestraat in Kampen is de portier ernstig gewond geraakt.
Volledig scherm
Bij de steekpartij bij café Fatih aan de Oudestraat in Kampen is de portier ernstig gewond geraakt. © Harm Meter

Derde verdachte steekpartij Kampen opgepakt: 19-jarige Amsterdammer

Een 19-jarige man uit Amsterdam is vanochtend aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident aan de Oudestraat in Kampen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij café Fatih rond 02.45 uur de portier van de horecagelegenheid in zijn borst gestoken.

Gisteren werden al twee mannen van 18 jaar aangehouden in Kampen. De politie gaf toen al aan nog op zoek te zijn naar een derde verdachte.

In borst gestoken

Het slachtoffer werd door drie jonge mannen belaagd en in zijn borst gestoken. De man raakte daarbij ernstig gewond. Hij verkeert buiten levensgevaar. De uitsmijter kreeg het iets voor drie uur ‘s nachts aan de stok met drie bezoekers bij de ingang van het café. Over en weer werden klappen uitgedeeld. Een van de drie mannen stak de portier vervolgens in de borst. 

Slachtoffer

Na het steekincident gingen de drie mannen er vandoor in de richting van de wijk Brunnepe. De politie startte direct een onderzoek naar de verdachten die ongeveer twintig jaar zouden zijn en riep daarbij ook getuigen op zich te melden. Hoewel over en weer is geslagen meldt de politie dat de portier vooralsnog enkel slachtoffer is.

De drie aangehouden mannen zitten vast en het team onderzoekt wat hun rol is geweest in het steekincident.