Volledig scherm
De woningoverval vond op 21 januari plaats in Kampen. © News United/Stefan Verkerk

Derde verdachte woningoverval op bejaard echtpaar in Kampen opgepakt: 17-jarige jongen uit Lelystad

videoEen 17-jarige jongen uit Lelystad is vanmorgen opgepakt voor een gewelddadige overval op een ouder echtpaar in Kampen. Eerder werden ook al twee mannen uit Lelystad (19 en 20 jaar) opgepakt.

Een ouder echtpaar van 80 en 81 jaar werd op 21 januari door drie gemaskerde mannen overvallen in hun woning aan Sint. Nicolaasdijk in Kampen.

De man des huizes (81) werd die avond op een plaatsje achter zijn huis neergeslagen en de woning in gewerkt. Zijn licht-gehandicapte vrouw (80) werd op een stoel vastgebonden, haar handen met tape omwikkeld. Ook werd ze nog mishandeld en bedreigd. Het trio ging er vervolgens vandoor met een pinpas, bedelarmband, horloge en een trouwring. Het echtpaar raakte bij de overval licht gewond. Kort na de overval werd met de gestolen pas bij een pinautomaat aan de Meeuwenweg in Kampen gepind. 

Op 23 april arresteerde de politie al twee mannen van 19 en 20 jaar uit Lelystad. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Twee weken na deze arrestaties werd dus ook een derde verdachte opgepakt. De politie verwacht op korte termijn nog een vierde verdachte op te pakken.

Bekijk hier de video van de woningoverval op 21 januari.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)