Meina Fernhout uit Sneek breit de retroversie van de antieke Kamper visserstrui op basis van patronen die Stella Ruhe op basis van oude foto's heeft gereconstrueerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Meina Fernhout uit Sneek breit de retroversie van de antieke Kamper visserstrui op basis van patronen die Stella Ruhe op basis van oude foto's heeft gereconstrueerd. © Wilbert Bijzitter

Deskundige ontcijfert op basis van foto’s de patronen van historische Kamper visserstruien

Ze ontstaan langzamerhand weer, de truien die Kamper vissers rond de vorige eeuwwisseling moeten hebben gedragen op hun werk. De meeste waren verdwenen, door intensief gebruik en de opkomst van de massaproductie in de textiel. Maar nu gloort er hoop, mede door de medewerking van deskundige Stella Ruhe, die op basis van historische foto’s de oude breipatronen ontcijferde.

 1. Kampen zet horeca- of sloopplannen op de Koggewerf ‘on hold’: eerst knoop doorhakken over de IJsselkogge
  PREMIUM

  Kampen zet horeca- of sloopplan­nen op de Koggewerf ‘on hold’: eerst knoop doorhakken over de IJsselkog­ge

  Verdere verloedering ligt op de loer voor de twee gemeentelijke panden aan de Havenweg op de Koggewerf in Kampen. De gemeente hakt pas een knoop door over de toekomst van de panden, nadat er een besluit is genomen over een locatie voor het wrak van de IJsselkogge. Stichting Behoud Erfgoed Brunnepe maant de gemeente ondertussen achterstallig onderhoud aan te pakken, en wil dat de panden aangewezen worden als gemeentelijke monument.
 2. Noodlijdende toerismebranche trekt aan de bel in Den Haag: ‘Waarom geen eigen staatssecretaris?’
  PREMIUM

  Noodlijden­de toerisme­bran­che trekt aan de bel in Den Haag: ‘Waarom geen eigen staatsse­cre­ta­ris?’

  Om de zwaar getroffen toerisme- en recreatiebranche overeind te houden, is een nationaal hersteloffensief nodig waarmee honderden miljoenen euro’s gemoeid zijn. Dat stellen vijftien grote toerisme- en marketingorganisaties zoals VVV Nederland, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, MarketingOost en hun partners in de grote steden. In een brief aan informateur Tjeenk Willink pleiten ze voor een aparte staatssecretaris voor toerisme.
 1. Jacques Herb wordt schipper op Hanzesloep in Deventer: 'Maaanuela!'
  Play

  Jacques Herb wordt schipper op Hanzesloep in Deventer: 'Maaanuela!'

 2. Dochter van Julie stief in haar armen in Turks ziekenhuis
  Play

  Dochter van Julie stief in haar armen in Turks ziekenhuis