Vertrekkend burgemeester Bort Koelewijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertrekkend burgemeester Bort Koelewijn. © ANP

Deze gebeurtenis zal vertrekkend burgemeester Koelewijn niet vergeten: ‘Kan Kampen nog wel blijven bestaan, dat heb ik me afgevraagd’

Vertrekkend burgemeester Bort Koelewijn had serieuze twijfels over het voortbestaan van de gemeente Kampen wanneer de Raad van State negatief zou hebben geoordeeld over de bypass en het plan voor de bouw van het dorp Reeve. ,,Dan zou Kampen tegen een schuld van 40 miljoen euro aan hebben gekeken. Door de situatie waar we toen in zaten had ik vraagtekens of we dat gat nog wel dicht zouden krijgen en of Kampen nog wel kon blijven bestaan’’, blikt Koelewijn terug.

 1. Besluit om plaats te maken viel Koelewijn zwaar; ‘Er is hier geen dag saai’
  Play
  PREMIUM
  video

  Besluit om plaats te maken viel Koelewijn zwaar; ‘Er is hier geen dag saai’

  Kan best zijn dat hij er zes jaar geleden bij zijn herbenoeming al op heeft gezinspeeld, maar dat heeft hij dan verdrongen. De beslissing om dit jaar te stoppen als burgemeester van Kampen, gisteren bekendgemaakt, viel Bort Koelewijn (67) toch nog best zwaar. „Elke dag brengt nog nieuwe uitdagingen en kansen. Ik voel me ook niet anders dan 21 jaar geleden, toen ik als burgemeester begon. En ik doe nog elke dag mijn jogging rondjes.”