Deze kinderen uit Heerde rennen 27 kilometer naar Kampen om geld in te zamelen tegen kinderkanker

VideoJong, energiek en fit. Zo wordt Nikai Kroes omschreven. Hij overleed anderhalf jaar geleden aan een zeldzame vorm van kinderkanker. In gedachten rent hij deze woensdagmiddag mee met vijftien leerlingen van basisschool Het Talent van Heerde naar Kampen. Een tocht van 27 kilometer om geld in te zamelen voor een medicijn.

Heftig. Een ander woord kunnen Charlotte Borst en Dione Vijge niet bedenken, als ze horen wat Nikai op twaalfjarige is overkomen. ,,Hij was bijna even oud als mij”, zegt Charlotte bedrukt. Dione: ,,Veel mensen bij ons in de straat hebben kanker. Dat doet iets met je. Een meisje op school heeft ook kinderkanker. Daar moet ik wel eens aan denken.” Charlotte: ,,Tijdens het hardlopen zal ik er ook wel eens aan denken. Dat wij geld inzamelen, zodat het andere kinderen niet meer overkomt.”

  1. Opnieuw gesprek over hoofdpijndossier Tussenland IJsselmuiden
    PREMIUM

    Opnieuw gesprek over hoofdpijn­dos­sier Tussenland IJsselmui­den

    In een uiterste poging om het hoofpijndossier Tussenland eindelijk een keer te kunnen sluiten heeft wethouder Albert Holtland (ruimtelijke ordening) van de raad de opdracht gekregen nog eens op gesprek te gaan bij tuinder René Otten en veeboer Dirk-Jan van Pijkeren. Beide willen respectievelijk 11 en 12 woningen bouwen op hun bedrijfsterrein aan de Parallelweg in IJsselmuiden. Kampen wilde daar aan meewerken, maar zag al twee plannen sneuvelen bij de Raad van State.