Volledig scherm
Waterpolitie. © Lex De Meester

Dief op heterdaad betrapt in Grafhorst

updateIn Grafhorst is vanmorgen een 38-jarige man uit Hasselt aangehouden op het water. De waterpolitie kon de dief in de kraag grijpen op de Goot, het water tussen Grafhorst en Genemuiden.

De politie had in de vroege ochtenduren melding gekregen van diefstal vanaf een boot in Grafhorst. De verdachte was met zijn eigen boot via het water weggevaren. Met hulp van de getuige is de verdachte aangehouden door de waterpolitie. Hij had bij een aantal bootjes spullen gestolen. Een oplettende burger waarschuwde de politie. Dader zit vast, onderzoek volgt.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.