Volledig scherm
De lege Oudestraat in Kampen op een zondagmiddag. © Freddy Schinkel

Discussie over koopzondag in Kampen leeft op stoep van supermarkt

KAMPEN - De meningen blijven verdeeld over het al dan niet op zondag openstellen van supermarkten in Kampen. Dat bleek zaterdag, toen voorstanders flyerden bij winkelcentrum Hanzewijk.

Tientallen bezoekers tekenden, tientallen anderen liepen door of gingen de discussie aan. "Noem mij nu eens een argument waarom de winkels op zondag open zouden moeten", zegt Klaas Kanis, terwijl hij Nathan Harms recht in de ogen kijkt. "Omdat winkels in Dronten en Zwolle wel open zijn, dus waarom Kampen niet? En ik vind dat iedereen keuzevrijheid moet kunnen hebben."

Kanis is niet overtuigd. "Is dat vrijheid? En waarom kun je je boodschappen dan niet in die andere zes dagen organiseren?" Harms: "We willen met z'n allen meer gemak, dus wil iedereen ook op zondag kunnen winkelen. Er zijn al heel wat winkeliers die willen meedoen." Ook dat argument kan niet overtuigen.

Even verderop staat initiatiefnemer Ruben Harms. Hij is tevreden. "We krijgen heel wat positieve reacties." vertelt hij. De tegenstanders van de actie, die ook een petitie zijn begonnen laten zich deze middag niet zien.

Volledig scherm
De Geerstraat in Kampen op een zondagmiddag. © Freddy Schinkel
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement