Christian Steenhuis begeleidt namens Hoeben in Kampen de sloop van kotters: ,,Van alle materialen is 98 procent herbruikbaar.”
Volledig scherm
PREMIUM
Christian Steenhuis begeleidt namens Hoeben in Kampen de sloop van kotters: ,,Van alle materialen is 98 procent herbruikbaar.” © Freddy Schinkel

Dit bedrijf in Kampen sloopt tientallen kotters van vissers die geen toekomst zien

Normaal gesproken sloopt Hoeben RDM een kotter per jaar. De komende twaalf maanden tenminste 28. In de haven van Kampen is de impact van de sanering op de visserij duidelijk zichtbaar. Dat zorgt voor emoties. ,,We slopen schepen die helemaal niet sloopwaardig zijn.”

10 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ I.K.A. Stavorinus,en nu maken we van de Noordzee een groot industrie terrein. Dat is goed voor het leven in en op zee.
 • I.K.A Stavorinus

  2 maanden geleden
  Goed voor de zee, minder afval. Kan de vis zich heel klein beetje herstellen. Door jarenlange overbevissing.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ wim koelewijn, regelmatig komen schepen met vervuilde grond van Basel naar Nederland.
 • Egbert Goossen

  2 maanden geleden
  Wat een kapitaalvernietiging! De goede kotters hadden toch door de staat verkocht kunnen worden en zodoende de kosten van uitkoop te drukken!
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Doodzonde schepen zijn nog prima bruikbaar kun je zo de wereld mee rond.
 1. Waarom dit huis in Zwolle 86 geïnteresseerden heeft, terwijl anderen hun huis nauwelijks kwijtraken: ‘Dit is een signaal’
  3

  Waarom dit huis in Zwolle 86 geïnteres­seer­den heeft, terwijl anderen hun huis nauwelijks kwijtraken: ‘Dit is een signaal’

  De knusse Bultkroos 20 in Zwolle heeft 86 aanmeldingen voor kijkers, in een tijd dat sommige verkopers hun huizen aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Prijs voor het stulpje in nieuwbouwwijk Stadshagen, van 89 vierkante meter: drie ton. Wat maakt dit huis nu juist zo populair? ,,Dit is een signaal naar de gemeente: er moeten meer betaalbare, kleinere huizen bijgebouwd worden.”
  Zwolle