Bij de ernstige aanrijding woensdagavond op de N50 ten noorden van Kampen zijn drie mensen om het leven gekomen, meldt de politie. Aan de aanrijding was een politieachtervolging voorafgegaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de ernstige aanrijding woensdagavond op de N50 ten noorden van Kampen zijn drie mensen om het leven gekomen, meldt de politie. Aan de aanrijding was een politieachtervolging voorafgegaan. © ANP

Dit gebeurt er allemaal tijdens politie-achtervolging: ‘Dodelijke afloop voelt altijd als een nederlaag’

MET VIDEOEen automobilist op de vlucht en de politie in de achtervolging. Het was gisteravond de aanloop naar een hevige crash op de N50 bij Kampen, waarbij drie personen overleden. Of de politie de achtervolging inzet en ermee doorgaat hangt van veel dingen af, leggen deskundigen uit.

18 reacties

 • Henk Renzebrink

  3 maanden geleden
  Veel trieste en niet onderbouwde reacties. Er is er één dus 1 schuldig aan dit noodlottige ongeval en dat is de bestuurder van de achtervolgde auto alleen en niemand anders en ook de N50 niet. Punt uit!!!
 • Roy Wesselink

  3 maanden geleden
  De politie heeft geen schuld. Het valt niet te bewijzen dat die dwaas anders gereden had, hij was vanaf Groningen al op hoge snelheid weg geraasd
 • R. Gerritsen

  3 maanden geleden
  Een politieachervolging op hoge snelheid hardop de dodenweg N50 niet mogen plaatsvinden. Zeker niet als er al een helicopter boven de vluchtauto hangt. Het kenteken èn de naam van de vluchteling waren al bekend.
 • JM SCHINKEL

  3 maanden geleden
  Wat willen we nu ? De ene keer deugt de politie niet omdat ze te weinig doen , de volgende keer doen ze hun plicht en is dat te veel . Hier is maar 1 schuldige aan alle doden : de misdadiger . En die kan helaas niet ter verantwoording worden geroepen.
 • Johan Hagers

  3 maanden geleden
  Zo wast men de handen in onschuld. Het is allemaal heel erg voor degenen die niet dood zijn en geen nabestaande zijn. De Kamper burgemeester is wel helemaal de bodem met zijn bewering dat de weg na deze doden wel verbreed moet worden met een speciale strook voor de politie en criminelen op de vlucht.