Kamerlid Hilde Palland in een Kamper outfit tijdens Prinsjesdag
Volledig scherm
Kamerlid Hilde Palland in een Kamper outfit tijdens Prinsjesdag © CDA

Dit is 'm dan: de Prinsjesdagjurk en hoed van Hilde Palland uit Kampen

Dit is hem dan. De Kamper outfit van Kamerlid Hilde Palland uit Kampen. Jurk, hoed en tas zijn allemaal van Kamper makelij.

Hilde Palland zit sinds juni dit jaar in de Tweede Kamer voor het CDA. Al snel ontstond het idee haar woonplaats Kampen en de regio daar omheen te promoten met een compleet Kamper creatie. Het dessin is bedacht door grafisch ontwerper Jan Schilder Brezo bedrukte de stof. Heidi Urban Pasterkamp maakte de hoed. De jurk is genaaid door Fati Stil. De iconen van Kampen moesten goed uitkomen in de ontwerpen. De hoed bevat een kogge, op de jurk staat de Nieuwe Toren en het stadsfront van Kampen.

Wie het setje van Hilde Palland met eigen ogen wil zien, kan eind deze week terecht in het voormalige pand van bloemisterij Mulder in de Gasthuisstraat in Kampen. Daar is de jurk vrijdag en zaterdag het pronkstuk van de Female Fashion Fair van soroptimistenclub Isaiania. Enig verschil met de rest van de collectie is dat de jurk en hoed van het Kamerlid niet te koop zijn. Die zijn vooral bedoeld als publiekstrekker.

Kamerlid Hilde Palland in een Kamper outfit tijdens Prinsjesdag.
Volledig scherm
Kamerlid Hilde Palland in een Kamper outfit tijdens Prinsjesdag. © CDA
Selfie van Hilde Palland op het Binnenhof, voor het begin van de Troonrede.
Volledig scherm
Selfie van Hilde Palland op het Binnenhof, voor het begin van de Troonrede. © Hilde Palland
De Kamper outfit van Kamerlid Hilde Palland.
Volledig scherm
De Kamper outfit van Kamerlid Hilde Palland. © Hilde Palland
 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.