Volledig scherm
Kamerlid Hilde Palland in een Kamper outfit tijdens Prinsjesdag © CDA

Dit is 'm dan: de Prinsjesdagjurk en hoed van Hilde Palland uit Kampen

Dit is hem dan. De Kamper outfit van Kamerlid Hilde Palland uit Kampen. Jurk, hoed en tas zijn allemaal van Kamper makelij.

Hilde Palland zit sinds juni dit jaar in de Tweede Kamer voor het CDA. Al snel ontstond het idee haar woonplaats Kampen en de regio daar omheen te promoten met een compleet Kamper creatie. Het dessin is bedacht door grafisch ontwerper Jan Schilder Brezo bedrukte de stof. Heidi Urban Pasterkamp maakte de hoed. De jurk is genaaid door Fati Stil. De iconen van Kampen moesten goed uitkomen in de ontwerpen. De hoed bevat een kogge, op de jurk staat de Nieuwe Toren en het stadsfront van Kampen.

Wie het setje van Hilde Palland met eigen ogen wil zien, kan eind deze week terecht in het voormalige pand van bloemisterij Mulder in de Gasthuisstraat in Kampen. Daar is de jurk vrijdag en zaterdag het pronkstuk van de Female Fashion Fair van soroptimistenclub Isaiania. Enig verschil met de rest van de collectie is dat de jurk en hoed van het Kamerlid niet te koop zijn. Die zijn vooral bedoeld als publiekstrekker.

Volledig scherm
Kamerlid Hilde Palland in een Kamper outfit tijdens Prinsjesdag. © CDA
Volledig scherm
Selfie van Hilde Palland op het Binnenhof, voor het begin van de Troonrede. © Hilde Palland
Volledig scherm
De Kamper outfit van Kamerlid Hilde Palland. © Hilde Palland