De 25ste editie van de Oostwal Botterrace in Kampen, vorig jaar.
Volledig scherm
De 25ste editie van de Oostwal Botterrace in Kampen, vorig jaar. © Foto archief Freddy Schinkel

Dit voorjaar ook geen botterrace in Kampen

De Oostwalbotterwedstrijd in Kampen gaat dit jaar niet door. Het evenement stond op de kalender voor het weekend van 26 en 27 juni.

De organiserende Stichting tot behoud van Kamper Botters durft het niet aan door te gaan met de voorbereidingen. ,,Het was een moeilijk besluit, maar onvermijdelijk’’, laat de stichting in een persbericht weten. Niemand weet hoe het eind juni met het coronavirus gaat in Nederland en of de huidige maatregelen dan nog gelden. ,,De gok om door te gaan met de organisatie van de 26se Oostwal wil en kan de stichting niet nemen. Maar er is wel goed nieuws. De datum voor volgend jaar hebben we al gepland.’’ De race is dan op 25 en 26 juni. ,,Met zijn allen hopen we dat we deze crisis dan de baas zijn.’’

Onderhoud ligt ook stil

Tot 1 juni zijn alle evenementen met botters van de stichting geannuleerd. Aftrap van het seizoen met opening van een nieuwe loods op de koggewerf was al in het water gevallen met de eerste ronde aan corona-maatregelen in Nederland. Door de coronacrisis zijn de botters ook nog niet toe aan een nieuw seizoen want het onderhoud aan de boten ligt voorlopig ook nog stil door de maatregelen die nu gelden.