Volledig scherm
Sloop van de voormalige ULO/MAVO aan de 1e Ebbingestraat in Kampen. © Freddy Schinkel

Doek valt definitief voor oude school in Kampen

Gretig grijpt een kraan in de muren van de voormalige school aan de Eerste Ebbingestraat in Kampen. 

Een 'belangrijk en gaaf pand uit de wederopbouwperiode', aldus Stichting Stadsherstel. Das war einmal. Het protest mislukte en dus moesten Voedselbank en Stichting Ateliervoorziening Kunstenaars Kampen op zoek naar een andere thuisbasis. Dat is gelukt. Dus wordt het perceel vrijgemaakt voor de nieuwbouw van Zorgstichting Philadelphia.

 1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
  PREMIUM

  Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

  Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.
 2. Campinggasten Roggebotsluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'
  PREMIUM
  Video

  Campinggas­ten Roggebot­sluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'

  Voor het einde van het jaar moeten alle vaste gasten van Jachthaven Camping Roggebotsluis hun boeltje hebben opgepakt en hun plek schoon hebben opgeleverd. Dat leidt volgens Kampenaar Paul van der Veen (52) tot emotionele taferelen. Namens een – groeiende – groep van zo’n 25 campinggasten heeft hij de gemeente en de grondeigenaar, provincie Overijssel, nu schriftelijk aansprakelijk gesteld voor ‘het leed en de schade’ die zij hierdoor ondervinden.