Doppen brengen en dan koffie drinken met Sven

De familie van Sven Boer heeft het maar druk met inzameling van kroonkurken voor een rolstoelbus. Het jochie van vijf haalt menige onbekende naar binnen voor een kopje koffie of thee.

Moeder Nellie-Anne Boer vindt het allemaal prima. Heel gezellig, zegt ze. ,,Sven vindt het ook heel erg leuk. Deze mensen komen allemaal om ons te helpen. Voor ons is het een kleine moeite zo iets terug te doen.''

Volledig scherm
Voor de rolstoelbus van Sven zijn 150 miljoen kroonkurken nodig. © Foto Freddy Schinkel

De familie Boer zamelt kroonkurken in voor een rolstoelbus waarmee ze Sven, die niet kan lopen door een aangeboren handicap, kunnen vervoeren. De berg kroonkurken in hun achtertuin groeit inmiddels gestaag. Via mond-tot-mondreclame in de regio zamelde de familie de afgelopen weken zo'n 300 kilo metalen doppen in, maar sinds deze week hun verhaal landelijk de ronde doet, gaat het hard, heel hard. Nellie-Anne Boer wordt 'de hele dag door gebeld' met toezeggingen. ,,Binnenkort mogen we 800 kilo ophalen in Leimuiden. Daar zijn we zo blij mee.'' 

Quote

Binnenkort mogen we 800 kilo kroonkur­ken ophalen in leimeiden. Geweldig toch

Nellie-Anne Boer

Geregeld zetten mensen kilo's kroonkurken voor de deur van hun woning aan de Rietsgors 102 in IJsselmuiden. De stroom doppen, telefoontjes en aanloop groeit het gezin nog niet boven het hoofd. ,,We kunnen het nog wel handelen hoor. Dit is alleen maar wat we graag willen, zo veel mogelijk kroonkurken om de bus te kunnen kopen.'''

Kliko's, bakken en zakken

De eerste vracht kurken gaan zaterdag richting een recylcingbedrijf. Honderden kilo's liggen in kliko's, zakken en bakken te wachten op transport. Nellie-Anne en Marcel Boer hebben hebben 150 miljoen kroonkurken nodig voor een rolstoelbus. Ze krijgen voor zo'n bus een bijdrage van de overheid, maar omdat ze maar een keer zo'n aanvraag mogen doen, willen ze graag een jong exemplaar aanschaffen, voorzien van alles wat nodig is voor vervoer van Sven. Daarvoor is een bedrag nog van zo'n 50.000 euro. Sven is geboren met een open ruggetje en waterhoofdje en kan niet lopen. Hij past bijna niet meer in de gezinsauto waardoor hij binnenkort niet meer de gemeente Kampen uit zal komen.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn: