Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ThinkStock

Dorpen van Kampen willen nieuwe woningen voor starters

In de komende tien jaar is behoefte aan vijftien tot twintig nieuwe woningen per kern in de gemeente Kampen. In Wilsum zijn waarschijnlijk vijfentwintig huizen nodig. Dat blijkt uit onderzoek door adviesbureau Compaenen. Vooral koopwoningen zijn gewenst.

Er zijn twee groepen die behoefte hebben aan nieuwe woningen in Grafhorst, Wilsum, 's-Heerenbroek en Kamperveen: starters en senioren. Al geven de 65-plussers aan dat zij minder gehecht zijn aan een plek in het dorp dan starters, als ze daardoor dichterbij voorzieningen kunnen wonen, zoals winkels, apotheek en huisarts.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.