Drachtige shetlandpony Vosje uit de sloot gevist in IJsselmuiden

VideoZe ging door een hekje, over een smal paadje en pardoes lag Vosje in de sloot. De brandweer moest er aan te pas komen om de drachtige shetlandpony dinsdagmorgen uit de sloot te halen. Nadat de merrie schoon was gespoten, mocht ze bijkomen in de stal.

Ja, eigenaar Gerben Borger schrok wel toen hij werd gebeld met de mededeling dat een van zijn pony's in de sloot was beland. ,,Ik kon zelf geen kant op'', zegt hij. ,,Ik zat bij een EHBO-cursus. Ik heb een vriend gebeld die wel met pony's kan. Die is met zijn vrouw meteen die kant op gegaan. Net als mijn vrouw trouwens, met een stapel handdoeken.'' 

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.