Volledig scherm
Het drietal werd opgepakt in het centrum van Kampen. © Freddy Schinkel

Drie Zwollenaren opgepakt na mishandeling bij horecazaak in Kampen

Drie mannen uit Zwolle zijn afgelopen nacht opgepakt in het centrum van Kampen. De Zwollenaren van 36, 35 en 16 jaar hebben een medewerker van een horecagelegenheid aan de Plantage mishandeld. Ook werd meubilair vernield.

Tegen 00.45 uur ontving de politie een melding van een ruzie in de horecazaak. Een personeelslid had een woordenwisseling gehad met een 35-jarige Zwollenaar. De Zwollenaar verliet de zaak en kwam even later terug met een groep personen. De toegang tot het pand werd de groep ontzegd, waarna de situatie escaleerde. Er vielen klappen en glaswerk en meubilair werden vernield.

De gealarmeerde politie wilde de 35-jarige Zwollenaar vervolgens arresteren, maar de man verzette zich. De groep van de arrestant bemoeide zich met de arrestatie, waarna de politie de groep op afstand moest houden. De Zwollenaar kon daarna in de boeien worden geslagen. 

Agressie 

De groep bleef na de arrestatie agressief richting de politie. De rust keerde na enige tijd terug in het centrum van Kampen. De groep vertrok, maar later bleek dat meerdere personen klappen hadden uitgedeeld en vernielingen hadden aangericht. Twee mannen van de groep die zich nog op de Oudestraat bevonden werden vervolgens opgepakt.