Windmolens zijn nu nog zeldzaam in Kampen. Dat zou rond 2035 anders moeten zijn, het jaar waarin de stad zegt volledig energieneutraal te willen zijn.
Volledig scherm
Windmolens zijn nu nog zeldzaam in Kampen. Dat zou rond 2035 anders moeten zijn, het jaar waarin de stad zegt volledig energieneutraal te willen zijn. © Freddy Schinkel

Driedaagse energietop over duurzaam Kampen

Hoe maak je een stad energieneutraal? Dat is de hamvraag die op 11 en 12 juni centraal staat tijdens een heuse Kamper ‘energietop’. Snel een antwoord vinden is nodig, want Kampen zegt in 2035 energieneutraal te willen zijn. Dat is vijftien jaar eerder dan volgens klimaatakkoorden moet, maar hoe weet nog niemand.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.