Volledig scherm
Binnenstadbewoners met een plek op het eigen erf verliezen het recht op een parkeervergunning en zullen voortaan gewoon moeten betalen aan de paal.

Driehonderd inwoners Kamper binnenstad verliezen recht op parkeerplek

Bijna driehonderd bewoners van de Kamper binnenstad dreigen het recht op een parkeervergunning te verliezen, als gevolg van een gemeentelijke ‘schoonmaakactie’. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat zij een mogelijkheid hebben om op eigen erf te parkeren. In die gevallen wordt geen vergunning afgegeven voor een openbaar parkeervak.

De kwestie werd donderdagavond aan de orde gesteld door CDA-raadslid Hardy Wellenberg. „Voor deze inwoners komt deze beleidswijziging uit de lucht vallen. De brief viel hen rauw op het dak. Waarom heeft u er niet voor gekozen om de 292 bewoners die het aan zou kunnen gaan vooraf te betrekken bij het voornemen om het beleid te wijzigen”, wilde hij weten van verantwoordelijk wethouder Albert Holtland.

Oppoetsen

Die wees hem er op dat er helemaal geen sprake is van een beleidswijziging, maar dat hij bezig is om beleid dat jaren geleden is ingevoerd door CDA-wethouder Pieter Treep uit te voeren. „Dat beleid ben ik aan het oppoetsen”, aldus Holtland. „Deze mensen hebben een uitrit naar het eigen erf. Dat weten we omdat we de stoep ooit voor hen hebben verlaagd. Die zouden dus geen vergunning moeten krijgen.”