Volledig scherm

Driftkikker heeft meer hulp nodig

IJSSELMUIDEN - ,,Een zorgelijke situatie'', zei de officier van justitie vrijdag samenvattend bij de politierechter in Zwolle.

H.P. uit Kampen moest zich daar verantwoorden omdat hij tot twee keer toe zijn vrouw zou hebben mishandeld. Uit iedere bladzijde van het dossier van IJsselmuidenaar H.P. (37) blijkt dat hij hulp nodig heeft. De man kampt met driftbuien, gebruikt drugs en zegt tegen zijn echtgenote dat hij een einde aan zijn leven wil maken.

Hij zou haar vorig jaar zomer hebben geslagen en bij de keel hebben gegrepen. Tijdens een van deze incidenten zou hij ook een stofzuiger naar haar hebben gegooid. Tot ergernis van aanklager en de rechter zat P. niet vol schuldgevoelens, maar wees hij vooral met de vinger naar anderen. Daarmee lijkt P. de conclusie van de reclassering te bevestigen; de man kampt met een gebrekkig zelfinzicht. Sinds kort volgt de IJsselmuidenaar een behandeling. ,,Dat is iets, maar er moet nog veel meer gebeuren'', meende de aanklager. De rechter besloot de strafzaak aan te houden, zodat de reclassering kan kijken of verdere hulp mogelijk is.