Volledig scherm
Luca Spano (20) uit IJsselmuiden heeft een eigen zeilschip gekocht: tweemaster Hester. © Eigen foto

Droom van Luca (20) komt uit : IJsselmuidenaar heeft eigen zeilschip

Een droom komt uit voor Luca Spano (20) uit IJsselmuiden. Hij heeft zijn eigen zeilschip: de 40 meter lange klipper Hester. 

Met de aankoop is hij de jongste chartervaartschippers van Nederland, stelt Naupar. Namens die organisatie zeilt Spano over het IJsselmeer.

Matroos

Spano stond als kind al achter het roer van viermaster Summertime. Op dat schip werkte hij ook als matroos. Spano kreeg de smaak te pakken, haalde zijn papieren en kocht onlangs de Hester.

 1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
  PREMIUM

  Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

  Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.
 2. Campinggasten Roggebotsluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'
  PREMIUM
  Video

  Campinggas­ten Roggebot­sluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'

  Voor het einde van het jaar moeten alle vaste gasten van Jachthaven Camping Roggebotsluis hun boeltje hebben opgepakt en hun plek schoon hebben opgeleverd. Dat leidt volgens Kampenaar Paul van der Veen (52) tot emotionele taferelen. Namens een – groeiende – groep van zo’n 25 campinggasten heeft hij de gemeente en de grondeigenaar, provincie Overijssel, nu schriftelijk aansprakelijk gesteld voor ‘het leed en de schade’ die zij hierdoor ondervinden.