Volledig scherm
Melkbus schieten Lezersfoto Erna van Heerde

Duidelijke grens voor melkbusschutters in Kampen

KAMPEN - Melkbusschutters in Brunnepe weten waar ze aan toe zijn. In de nieuwjaarsnacht mogen ze na 02.00 uur niet meer knallen. Doen ze dat wel? Dan volgt een dwangsom van 1.000 euro. In Kampen staan 9 schutters op scherp.

Dat werd dinsdagavond bekend tijdens een gesprek in wijkcentrum Reyersdam. Afgelopen jaar gingen de schutters te ver en werden door de politie gearresteerd. "We hebben een duidelijk statement gemaakt", aldus burgemeester Bort Koelewijn. "Deze melkbusschutters zijn zo fanatiek dat ze maar door blijven gaan en dan is het aan mij om een grens te stellen."

Grens
Die grens is dus een heel strakke om 02.00 uur in de nieuwjaarsnacht. Daarna moeten de bussen zwijgen. Zoals inmiddels gebruikelijk zijn 4 avonden voor de jaarwisseling gedoogtijden op de Noordweg. Met knallen van 19.00 tot 22.00 uur.

Blij
De melkbusschutters zijn blij. "Het lijkt allemaal positief, want er verandert niet veel", zegt een van hen. "Eigenlijk is Koelewijn een wereldburgemeester. Hij houdt de traditie voor ons overeind."