Is E.Ö.uit Kampen fraudeur of een ‘dorpsgek’ die popiejopie doet?
Volledig scherm
PREMIUM
Is E.Ö.uit Kampen fraudeur of een ‘dorpsgek’ die popiejopie doet? © ANP | Christoph Schmidt/dpa

Een Porsche onder zijn kont én een uitkering: is Ö. uit Kampen fraudeur of ‘dorpsgek’ die popiejopie doet?

Hij genoot een uitkering maar reed rond in een Porsche. Op beelden is te zien dat hij aan het werk is. Maar dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan uitkeringsfraude, zoals justitie beweert? Daar klopt in de ogen van verdachte E.Ö. uit Kampen ‘helemaal niks’ van. ,,Een beetje popiejopie doen; is dat strafbaar mevrouw?”

25 reacties

 • Mirjam Iedema-Willems

  1 maand geleden
  Je ontvangt een uitkering en rijdt een Porche. Van welk jaar is de porche en had hij de porche al voordat hij een uitkering kreeg? Toch maar goed uitzoeken lijkt mij.
 • frank jansen

  1 maand geleden
  Ik kan in mijn gemeente zo al 2 personen bij naam noemen die al 35 jaar in de WAO zitten nooit meer zijn gecontroleerd en al 35 jaar als beunhaas schilder werken. En zo zijn of waren er tienduizenden in Nederland.
 • F Doornewaard

  1 maand geleden
  Mensen die het echt nodig hebben worden deze charlatans in een kwaad daglicht gesteld en de advocate moet zich schamen met haar verweer
 • Jan Veenstra

  1 maand geleden
  Een gladde oplichter wordt gepakt en alle bijstandsgerechtigden wordt over een kam geschoren. Het denkvermogen van sommige Nederlanders laat ook ver te wensen over.
 • Jan Veenstra

  1 maand geleden
  @H. Hudepohl "Mensen, vooral vrouwen, die zich voor een paar duizend euro's hebben laten afkeuren." Ik vraag mij af waar u die onzin vandaan haalt. U staat nepnieuws te verkondigen. Of wilt u vetellen dat bedrijfsartsen van het UWV tot op het bot corrupt zijn? Eigenlijk zou het UWV aangifte moeten doen van uw uitspraken.