Eerste actiepunt vereniging woonwagenbewoners Kampen: meer standplaatsen

VideoSnelle uitbreiding van het aantal standplaatsen staat met stip bovenaan het lijstje met onderwerpen waarover de nieuwe Huurdersvereniging Woonwagenbelangen Kampen met de gemeente in gesprek wil. Dat zei voorzitter Jan Schuring donderdagochtend bij de presentatie van de vereniging. Als gevolg van het door de overheid gehanteerde uitsterfbeleid zijn er sinds 1999 geen nieuwe standplaatsen meer gerealiseerd in Kampen. De wachtlijst is daardoor inmiddels gegroeid tot 63 personen.

„De behoefte is groot. Kinderen wonen soms noodgedwongen achter de woonwagen van hun ouders. Een deel is naar elders vertrokken. Ook zijn mensen in een huis gaan wonen, maar een deel van hen wil graag terug”, schetst Schuring de situatie.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.