Eerste actiepunt vereniging woonwagenbewoners Kampen: meer standplaatsen

VideoSnelle uitbreiding van het aantal standplaatsen staat met stip bovenaan het lijstje met onderwerpen waarover de nieuwe Huurdersvereniging Woonwagenbelangen Kampen met de gemeente in gesprek wil. Dat zei voorzitter Jan Schuring donderdagochtend bij de presentatie van de vereniging. Als gevolg van het door de overheid gehanteerde uitsterfbeleid zijn er sinds 1999 geen nieuwe standplaatsen meer gerealiseerd in Kampen. De wachtlijst is daardoor inmiddels gegroeid tot 63 personen.

„De behoefte is groot. Kinderen wonen soms noodgedwongen achter de woonwagen van hun ouders. Een deel is naar elders vertrokken. Ook zijn mensen in een huis gaan wonen, maar een deel van hen wil graag terug”, schetst Schuring de situatie.

  1. Overijssel zet vol in op Nederlandse toerist om pijn coronacrisis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’
    PREMIUM

    Overijssel zet vol in op Nederland­se toerist om pijn coronacri­sis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’

    De toerismesector in Nederland heeft door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Het aantal gasten, uit zowel binnen- als buitenland, lag in de eerste drie maanden van dit jaar 17 procent lager dan in 2019. De provincie Overijssel werd minder hard geraakt, maar wil niet op zijn lauweren rusten en probeert juist nu de Nederlandse toerist weer te verleiden. ,,Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland.”