Eerste horde heeft Nelly in Kampen snel genomen

videoDaar staat ze op de springplank. Negen maanden in Nederland, eerste zwemles. Nog nooit een zwembad van binnen gezien. Terwijl haar maatje in het ondiepe toekijkt, duikt Nelly Akwamo het water in. Zonder watervrees. Die horde heeft ze genomen.

Akwamo is een van de vijftien vrouwen die dinsdag een uurtje zwemles krijgen in zwembad de Steur in Kampen. Vrouwen van het AZC Dronten die allemaal graag willen leren zwemmen. Dit zwemuurtje is een van de initiatieven in Nederland om de zwemveiligheid van asielzoekers te verbeteren. De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft deze zwemles er uit gelicht, met nog twee initiatieven om Brabant en Noord-Holland, om te laten zien wat er op gebied gebeurt. Want zwemveiligheid onder nieuwkomers moet echt beter, zegt Evert-Jan Hulshof. ,,Daar valt nog een hoop te winnen.’’

  1. LIVE | Burgemeester Apeldoorn blikt positief terug op eerste terrasdag, skatebaan Zwolle ook weer open

    LIVE | Burgemees­ter Apeldoorn blikt positief terug op eerste terrasdag, skatebaan Zwolle ook weer open

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden rond het middaguur al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verloopt deze veelbesproken 1 juni verder? Mis niets in ons liveblog.