Eerste spits met stop in Stadshagen: moet reiziger uit Kampen rennen voor overstap in Zwolle?

Video & UpdateHaalt de treinreiziger uit Kampen de overstap in Zwolle? Er zijn volop twijfels, nu de tussenstop in Stadshagen voor even realiteit is. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan zijn voorspeld. Maar wordt spitsreizen écht zo hectisch? Een reportage tijdens de maandagochtendspits op het Kamperlijntje.

 1. video

  En daar is ie: De eerste trein bij station Stadshagen

  Op social media delen reizigers hun vreugde over de eerste trein die vanmorgen een stop maakte bij het nieuwe station van Stadshagen. Het station kent een roerige geschiedenis. Vlak voor voltooiing bleek dat gebruik niet mogelijk was doordat de ondergrond onder de rails ongeschikt was voor rijden met de geplande hogere snelheid. Door enige aanpassingen lijkt het nu toch mogelijk dat het station bij de Zwolse wijk in gebruik genomen wordt.
 2. Gedeputeerde Boerman praat eindelijk over het Kamperlijntje: ‘Jullie richten de pijlen op de verkeerde’
  PREMIUM

  Gedeputeer­de Boerman praat eindelijk over het Kamperlijn­tje: ‘Jullie richten de pijlen op de verkeerde’

  Het debacle rond het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen is eind dit jaar eindelijk opgelost. Althans, dat is de inzet van alle partijen. Twee jaar later dan gepland, omdat een bodemonderzoek over het hoofd was gezien. Een miskleun van ProRail, die daarvoor het grootste deel van de rekening betaalt. Extra kosten: tussen de 2,5 en 4 miljoen euro. Voor het eerst kijkt Overijssels gedeputeerde Bert Boerman terug. Enigszins achterdochtig. Van schuld van provinciezijde wil hij niets weten. ,,Jullie richten de pijlen op de verkeerde!”