Op de voorgrond de beoogde plek voor een nieuw stadsstrand langs het Reevediep bij Kampen. Links op de achtergrond de wijk Onderdijks.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorgrond de beoogde plek voor een nieuw stadsstrand langs het Reevediep bij Kampen. Links op de achtergrond de wijk Onderdijks. © Foto Freddy Schinkel

‘Eindelijk’ een plan voor een extra strand bij Kampen, maar ‘alleen pootjebaden’ roept vraagtekens op

Al jaren klinkt de roep om meer strandjes rondom Kampen, die door corona en de veranderingen aan het Koestrandje nog eens versterkt werd. Daar wordt met het plan voor de aanleg van een strandje aan het Reevediep nu naar geluisterd. ,,We zijn blij dat er nu eindelijk wat gebeurt’’, zegt Gerben Wijnja van D66.

4 reacties

 • Rick Bruins

  2 maanden geleden
  Wat een supergoed idee. Er is veel behoefte, en het maakt Kampen weer een stukje aantrekkelijker. Veel mensen zullen er blij mee zijn!
 • Henk Bos

  2 maanden geleden
  Prachtig plan. Ook gelijk een strandje bij de Scheresluis aanleggen zou ik zeggen. De oeverzwaluw nestelt ook al op veel plekken in het Ketelmeer die nu ook al afgesloten zijn voor mensen. Deze vogels kunnen daar naartoe en anders vinden ze wel een andere plek. Er is ruimte genoeg voor iedereen. Ik vraag me werkelijk af of de tegenstanders het welzijn van vogels belangrijker vinden dan die van mensen. Geloof dat ik ook maar een brief ga schrijven naar de gemeente.
 • Bram de Haan

  2 maanden geleden
  41000 is zonde geld,komt er een boa om tecontroleren op pootje baden dit gen kin je beter ergens deter besteden.
 • B.J. van Dijk

  2 maanden geleden
  Belachelijk plan. Juist op deze plek in het Reevediep nestelt de Oeverzwaluw!!