Volledig scherm
foto Tom van Dijke

Eindelijk vioolspelen dankzij prothese

KAMPEN - Elize Borsten uit Amersfoort kan na zeventien jaar weer viool spelen dankzij de hulp van de Kamper vioolbouwer André van Putten.

Hij bouwde eigenhandig voor haar een prothese speciaal voor vioolspelen, ter vervanging van haar rechter onderarm die ze in 1990 bij een verkeersongeluk in Afrika verloor. Het kostte vijf prototypes en driekwart jaar. Een mooier kerstcadeau had Elize zich niet kunnen wensen. "Na dat ongeluk had ik echt niet durven dromen dat ik ooit weer zou kunnen spelen. Voor een viool heb je een pols nodig en er was geen prothese in de wereld die dat voldoende kon vervangen."

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.