Volledig scherm
Stadsbeiaardier Frans Haagen bij de Nieuwe Toren in Kampen. © Freddy Schinkel

Elke vrijdagavond een concert vanaf de Nieuwe Toren in Kampen

Van Bach tot Madonna. Het klinkt de komende zes weken iedere vrijdag vanaf de Nieuwe Toren in Kampen. De Zomeravondconcerten op het carillon gaan van start.

De aftrap wordt vrijdag om 19.30 uur gegeven door Frans Haagen. Hij is de vaste beiaardier. Kampenaar Jasper Stam bespeelt de 48 klokken op 20 juli. Er komen ook beiaardiers uit het buitenland naar de stad, zoals de Belgen Wim en Elien van den Broeck en de Poolse Anna Kasprzycka. 

Luisteren naar de concerten kan in de luistertuin aan de Marktsteeg. Hier worden koffie en frisdranken geschonken aan de bezoekers.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.