Elke week tekening online als eerste levensbehoefte

Sinds 2012 wisselt Linda Westera wekelijks van profielfoto op sociale media. Kleine kunstwerken zijn het, allemaal zelfportretten die ze met diverse technieken eigenhandig heeft gemaakt. Bijna 300 exemplaren heeft de Kamperse inmiddels online staan. Stoppen met de reeks? ,,Geen sprake van. Het is nog veel te leuk.’’

Vijftien portretten hangen aan een wand in haar atelier. Normaal gesproken is die plek voor exemplaren die nog in bewerking zijn, maar vandaag even niet. Elk portret is een verrassing voor haar volgers op Facebook en Instagram. Daarom laat ze nu een dwarsdoorsnede zien van recent werk. Een potloodtekening, ets, kartondruk, collage, een foto-bewerking, portretten die zijn gemaakt met fineliners of stiften. 291 kunstwerkjes op hetzelfde formaat van 24 bij 32 centimeter. Ruim drie kilo papier, fysiek opgeslagen in mappen en dozen, digitaal ontvouwd aan de buitenwacht.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.