Archieffoto van het station in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van het station in Kampen. © Frans Paalman

En dat is 3: nóg een locatie in Kampen waar de IJsselkogge zou kunnen staan

Behalve de Koggewerf en het Van Heutszplein, wordt ook de leegstaande stationshal van Kampen genoemd als mogelijke locatie voor het tentoonstellen van de IJsselkogge. Mogelijk dat NS Stations, onderdeel van Nederlandse Spoorwegen, hierin een rol wil spelen en financieel wil bijdragen.

4 reacties

 • Wil Kalter

  6 maanden geleden
  ik heb al eerder aangegeven dat in dit gebied de kogge prima kan staan . steek de mast door het dak zodat het er nog meer bijzonder uitziet (dit zag ik in stockholm ook).museum en terrassen erbij wat hier al gemeld is en dan kan de NS ook wat in de kosten delen.
 • wj van den van den Belt

  6 maanden geleden
  Top idee en dan mooie terrasjes erbij en grand cafe
 • J de Joode

  6 maanden geleden
  Veel mooier is de locatie van de bibliotheek van de vertrekkende theologische univ. broederweg: prachtig oud gebouw naast de bieb die met ander dak geschikt is voor de Kogge( die minder een publiekstrekker is dan gedacht), ruimte voor een Hanze museum, en ruimte voor een restaurant. Parkeerplaats dichtbij. Zonde van het plein voor de stadskazerne: het open plein langs de rivier is te mooi( hoe zeer ook misbruikt als P.
 • evert koekkoek

  6 maanden geleden
  Vergeet het maar dat de Kogge ooit in Kampen terug komt. Deze blijft in Lelystad en zal daar net zoals zijn grote broer De Batavia langzaam wegrotten.