Foto ter illustratie. De gemeente Kampen verstrekt energiebedrijf Enexis een lening om het elektriciteitsnetwerk uit te kunnen breiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. De gemeente Kampen verstrekt energiebedrijf Enexis een lening om het elektriciteitsnetwerk uit te kunnen breiden. © Foto Freddy Schinkel

Enexis krijgt lening van Kampen om energienetwerk uit te breiden

Energiebeheerder Enexis krijgt van de gemeente Kampen een lening van ruim 140.000 euro voor de overgang naar meer duurzame energie. Zo denkt Enexis meer capaciteit voor het netwerk nodig te hebben om de stroom van wind- en zonneparken beter te kunnen verdelen naar bijvoorbeeld gasloze huizen en laadpalen voor elektrische auto’s. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”