Volledig scherm
Stichting De Bolleschuur opende tijdens de Biestemarkt in Grafhorst De Bolleschuur in zijn nieuwe vorm. © Foto Freddy Schinkel

Exposities in nieuwe bolleschuur Grafhorst

Burgemeester Bort Koelewijn en gedeputeerde Bert Boerman hebben dinsdagmiddag in Grafhorst de opgeknapte bolleschuur geopend. Beide bestuurders deden dat door een kunststof stier vanaf de Biestemarkt naar de bolleschuur langs de Kamperzeedijk te rijden. 

De schuur waar vroeger de stier (de ‘bolle’, in het dialect) in stond, krijgt nu een maatschappelijke functie. Zo zijn er onder andere foto-exposities te zien en kunnen er bijvoorbeeld workshops worden gehouden. 

De opknapbeurt van de schuur heeft zo’n 48.000 euro gekost. De kosten worden onder andere gedragen door de gemeente, de provincie en het bedrijfsleven. 

De plannen voor de verbouwing van de Bolleschur ontstonden al in 2012, maar liepen vertraging op door onder andere de broedende uilen in het pand uit 1929. Voor de schuur staat het ‘Snörrebankje’, vernoemd naar Hendrik van den Berg die van 1948 tot 1950 in het huisje woonde. Twee van zijn kinderen, Jan en Alie, werden zelfs in het huis geboren en waren dinsdagmiddag aanwezig bij de opening van de bolleschuur.