Volledig scherm
De papieren rietjes die de machine in Kampen kan produceren. © Tembo Paper

Fabriek die 27.000 papieren rietjes per uur kan produceren vestigt zich in Kampen

Een fabriek die biologisch afbreekbare papieren rietjes produceert wordt deze zomer in Kampen geopend.

De Nederlandse bedrijvengroep Tembo zit achter de bouw van de fabriek. De fabriek komt bij het hoofdkantoor van Tembo in Kampen, aan de Constructieweg. De bedrijvengroep heeft als doel het zo snel mogelijk overbodig te maken van plastic rietjes. Plastic rietjes gaan vanaf 2021 in de ban, zo besloot de Europese Unie afgelopen december.

Productiecapaciteit

,,De machine kan 90 meter aan rietjes per minuut produceren, afhankelijk van de keuze van de klant maken wij dan rietjes van verschillende diktes en lengtes,’’vertelt marketingmedewerker Jolanda de Vries. Voor een standaardrietje komt dat neer op 450 rietjes per minuut. (27.000 rietjes per uur). De Vries vertelt dat er ook al proef is gedraaid met papieren rietjes met het logo van PEC Zwolle erop.

 De openingsdatum van de fabriek is nog niet bekend, maar de fabriek hoopt in juli te gaan produceren.

De productie van papieren rietjes is tot stand gekomen door de ontwikkelde spiraaltechnologie van het Luxemburgse zusterbedrijf Imatec. ,,Als board zagen we direct kansen om de wereldwijde productie van papieren rietjes op te schroeven. Omdat wij met deze technologie op een zeer beperkte vloeroppervlakte, enorme volumes kunnen draaien, zijn we in staat om daadwerkelijk een hoogwaardig alternatief voor plastic rietjes op de markt te brengen,” aldus Tembo-bestuursvoorzitter Arend van der Sluis.

Vacature

Bij de Tembo bedrijven werken zo’n elfhonderd medewerkers wereldwijd. Om de fabriek optimaal te laten produceren zoekt Tembo Paper nog enkele machineoperators.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)