Familie-agent na tragische gebeurtenis

De politie in Kampen en Steenwijk heeft eigen familie-agenten aangesteld. Vier mannen en drie vrouwen zijn speciaal opgeleid voor de nasleep van slecht nieuws.

Het gaat om hulp aan mensen die getroffen zijn door een ernstig ongeluk, zelfdoding, verdrinking of dodelijk bedrijfsongeval in hun nabije omgeving. Familie-agenten komen in beeld als nabestaanden het slechte nieuws net hebben gehad. ,,Dan komen de vragen. Vragen waarop de politie antwoord kan geven. Daar zijn familie-agenten voor’’, legt Jean Louis Becker uit, sinds kort familie-agent.

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”