Volledig scherm

FAUST op de kop gegooid in Vestzaktheater

KAMPEN – Twee weken hebben ze het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal Kampen tot hun beschikking. De theatermakers van productiehuis Oost-Nederland zetten hier de nieuwe voorstelling MIJN FAUST in elkaar.

Volgend jaar is pas de officiële landelijke première maar de komende week geven ze alvast een voorbeschouwing. "We gooien Faust van Goethe op zijn kop en blijven toch dicht bij het origineel. Het publiek ziet alles door de ogen van Gretchen, het meisje dat in de ban raakt van een duivelse man en haar moeder vermoordt", zegt regisseuse Jellie Schippers die in Kampen studeerde.

Op het toneel staat een enorme machine gemaakt door slagwerker Geert Jonkers, een van de muzikanten. Hij ontwierp het muzikale object voor de band De Staat die het op Pinkpop 2011 als decor gebruikte. Nu is het de dodencel van Gretchen. Op de achtergrond zorgen de beelden van brandende handen -gemaakt door de Zwolse filmmaker Douwe Dijkstra- voor hallucinerende taferelen. Volgens Schippers gaat het stuk over toerekeningsvatbaarheid. "Je blijft lang verantwoordelijk voor je daden. Maar hier wordt iemand sluipenderwijs misleid." MIJN FAUST, 28, 29 en 30/3.

Kaarten www.stadsgehoorzaalkampen.nl

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM eist 20 jaar en tbs voor chaletmoord in Ermelo

    OM eist 20 jaar en tbs voor chalet­moord in Ermelo

    De 33-jarige Janet S. uit Kampen is helemaal zélf degene die 13 maart 2014 een 58-jarige zakenman uit Amersfoort in haar chalet in Ermelo gruwelijk en met voorbedachte heeft vermoord. Vervolgens betrok ze drie medeverdachten bij pogingen alles sporen te wissen. “Maar het was haar moord, haar lijk en haar probleem. Ze moet hiervoor 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen”, zo eiste het Openbaar Ministerie maandag in hoger beroep.