Fietshandelaar Peter Minnema uit Kampen stopt nu helemaal met zijn zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietshandelaar Peter Minnema uit Kampen stopt nu helemaal met zijn zaak. © Foto Freddy Schinkel

Fietshandel Minnema in Kampen stopt na 50 jaar: ‘Knoop in de maag om het mijn ouders te vertellen’

Na meer dan 50 jaar sluit Minnema Tweewielers in Kampen de deuren. Eigenaar Peter Minnema deed onlangs zijn verhaal in deze krant, nadat een oproep voor ander werk tijdens de lockdown viral ging. Eén plus één is twee zou je zeggen, maar zo ligt het niet, zegt Minnema. „Ik zie mezelf dit werk niet nog 25 jaar doen.” 

3 reacties

 • Roy van Sloten

  1 jaar geleden
  Verzadigde markt...
 • Jan Veenstra

  1 jaar geleden
  "Daarom is focus op een bepaald merk of type fiets de toekomst en niet de plaatselijke dealer met van alles en nog wat op het gebied van stadsfietsen." Grote kolder. Bij elk rijwielhandelaar kan je een fiets bestellen naar je eigen wensen. En specialisten zijn er degelijk wel.
 • K Plop

  1 jaar geleden
  Veel rijwielhandelaren zijn blijven steken in de jaren 90, de klant weet heel goed wat hij wil.... hij zegt zelf in het artikel dat de klant mondiger is. Ik denk eerder dat de klant veel meer informatie tot zijn beschikking heeft en zoekende is naar een specialist. Daarom is focus op een bepaald merk of type fiets de toekomst en niet de plaatselijke dealer met van alles en nog wat op het gebied van stadsfietsen. De klant wil kennis en specialisme.