Volledig scherm
Archiefbeeld van filevorming voor de Eilandbrug. © GinoPress B.V.

Files tussen Emmeloord en Zwolle door defecte Eilandbrug bij Kampen

Een defect aan de Eilandbrug bij Kampen zorgde donderdagochtend iets na tienen voor filevorming in beide richtingen op de N50 tussen Emmeloord en Zwolle. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was met de brug, iets na elven was de storing door Rijkswaterstaat verholpen.

Het verkeer was daarvoor in beide richtingen volledig tot stilstand gekomen door de defecte brug.

Iets voor 11.00 uur meldde de ANWB dat er van Zwolle richting Emmeloord een file stond van vijf kilometer, in tegenovergestelde richting van drie kilometer. Iets na elven kwam het verkeer weer langzaam op gang.

Het is niet voor het eerst dat verkeer te maken krijgt met oponthoud bij de Eilandbrug, op 13 oktober liepen het verkeer vast door een ongeval, eind augustus ramde een vrachtwagen een slagboom voor de brug.

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.