Volledig scherm
De Van Heutszkazerne onderging een fikse verbouwing. © Tom van Dijke

Financieel voordeel van Stadskazerne in Kampen slinkt

Het financiële voordeel dat de gemeente Kampen dacht te behalen met de Stadskazerne, wordt steeds kleiner. Gehoopt werd op 240.000 euro, maar de teller blijft nu steken op 80.000 euro.

De Van Heutszkazerne  is na een forse verbouwing omgetoverd tot Stadskazerne. Dat is de verzamelnaam van het zogenoemde cultuurcluster. Organisaties als de bibliotheek, het stadsarchief en RTV IJsselmond zaten verspreid in de stad, nu zitten ze onder één dak.

Tegenvallers

Financieel voordeel  met deze krachtenbundeling werd onder meer behaald door subsidies en de verkoop van enkele panden, waarin de organisaties eerst zaten. 

Maar na een eerste tegenvaller van 91.000 euro ging er over de boekjaren 2016 en 2017 nog een keer 69.000 euro van het voordeel af. Na het in gebruik nemen van het gebouw bleken namelijk enkele aanpassingen wenselijk. Het gaat onder meer om reparaties, aanleg van toegangssystemen en zonwering en het aanpassen van verlichting en ladenkasten. Zo lijkt er aan het eind van de rit een voordeel van 80.000 euro over te blijven in plaats van de gehoopte 240.000 euro.