Fotobewerking. Moet de snelheid tijdelijk omlaag op de N50 om de veiligheid te vergroten? Ja, zegt verkeerspsycholoog Matthijs Dicke. Niet nodig, zegt Rijkswaterstaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotobewerking. Moet de snelheid tijdelijk omlaag op de N50 om de veiligheid te vergroten? Ja, zegt verkeerspsycholoog Matthijs Dicke. Niet nodig, zegt Rijkswaterstaat. © Foto Freddy Schinkel

Flink langzamer, op- en afritten dicht: wat moet er toch gebeuren met ongeluksweg N50?

PollVerlaag de snelheid en maak bestuurders duidelijk dat er sprake is van smalle rijstroken met weinig uitwijkruimte op de N50. Dat stelt verkeerspsycholoog Matthijs Dicke voor als tijdelijke maatregelen om de veiligheid op de Rijksweg te vergroten.

31 reacties

 • Aalt Ubels

  4 maanden geleden
  Sinds die inhaalstroken een aantal jaren zijn aangelegd is de N50 gevaarlijker geworden. In het begin was de N50 trouwens ook 80 km.
 • Rengersen

  4 maanden geleden
  Haal die inhaalstroken weg en de hele weg 80 km, met idd beton tussen de afscheiding beide wegen……
 • e prick

  4 maanden geleden
  Als een verbreding dan toch op de lange baan geschoven wordt dan moeten een van de twee oplossingen haalbaar zijn. 1. Traject controle, of 2. zo de vorige schrijver zegt haal de inhaalstroken weg, er is zoveel vracht verkeer en als je niet meer kunt inhalen dan gaat de snelheid van zelf naar tachtig
 • Aalt Ubels

  4 maanden geleden
  Ik roep al een aantal jaren maak er 80 km van en haal de inhaalstroken weg. Plaats dan over de hele N50 een betonnen rand tussen de rijbanen ( je kunt dan niet inhalen en bij ongevallen komt het verkeer niet frontaal met elkaar in aanrijding). 80 km is snel genoeg op dit traject. Volgens mij hoef je hier geen deskundige voor te zijn om dit te co nstateren.
 • henk hartog

  4 maanden geleden
  Wat moet er gebeuren? Zorgen dat die bestuurders niet als een gek gaan rijden, zorgen dat ze niet in een IK wereld leven.. Op de N50 kun je nauwelijks inhalen, dus hopelijk zijn sommige heel goed verstandig in hun moppie en niet zo een domme gedrag vertonen op de N50.. Dat doe je maar thuis op de bank.. Niet op de N50... Die weg is ok, ligt aan de bestuurders, niet aan die weg !
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?