De IJsselkogge wordt in Batavialand geconserveerd. Als dat in 2024 klaar is, komt het schip terug naar Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
De IJsselkogge wordt in Batavialand geconserveerd. Als dat in 2024 klaar is, komt het schip terug naar Kampen. © Freddy Schinkel

Fondsen en sponsoren vinden die willen investeren in terugkeer IJsselkogge naar Kampen is ‘pittige klus’

Een half miljoen euro via fondsen en sponsoren binnenhalen voor de terugkeer van de IJsselkogge naar Kampen, is een ‘pittige klus’, zegt verantwoordelijk wethouder Bas Wonink. Uit een eerste scan blijkt dat de mogelijkheden beperkt zijn. 

  1. Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkogge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?
    PREMIUM

    Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkog­ge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?

    De kogel is door de kerk, het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een voorstel om, bovenop de 500.000 euro die eerder al beloofd was, een miljoen euro uit te trekken voor de terugkeer van het wrak. Dat extra geld is nodig om het 600 jaar oude schip op ‘minimale wijze’ te kunnen exposeren. De komende maanden buigt Kampen zich over de vraag waar en hoe dat kan.